Încredere, curaj, echilibru, empatie, susținere reciprocă – au fost doar câteva din calificativele pe care le-au numit doamnele, pentru a caracteriza impactul „Programului de Asistență psihologică la distanță pentru femeile cu dizabilități și mame ale copiilor cu dizabilități în timpul pandemiei COVID-19”, la ședința de totalizare.
Prin intermediul programului, 42 de femei cu dizabilități și 28 de mame cu copii/tineri cu dizabilități au beneficiat de sesiuni de consiliere psihologică individuale și de grup. Femeile au menționat că s-au bucurat timp de două luni de o comunicare de la egal la egal cu celelalte participante, dar și cu psihologele implicate, fapt ce a dus la o deschidere emoțională din partea tuturor.
Un program de suflet pentru fiecare
Sesiunile de consiliere psihologică au avut o abordare individuală, centrate pe necesitățile fiecărei persoane. Participantele au fost ajutate de psihologe să depășească cu bine toate provocările cauzate de pandemie și să găsească pentru fiecare problemă soluția optimă. Atmosfera degajată de comunicare a ajutat doamnele să construiască un climat pozitiv pentru dialog, dar și să ofere susținere reciprocă.
La ședința de totalizare a programului, femeile care au copii cu dizabilități și-au împărtășit experiențele, menționând că ședințele cu psihologa le-au ajutat să înțeleagă că nu sunt singure și că soluții mereu există. Doamnele au menționat că proiectul a însemnat mult pentru ele, căci a fost un suport moral important timp de două luni, care le-a ajutat să se cunoască reciproc mai bine și să creeze noi legături. Și femeile cu dizabilități au menționat că și-ar dori continuitatea sesiunilor, astfel încît, și alte femei care nu au fost implicate în acest Program, să se poată bucura de un asemenea suport.
Femeile care au copii cu dizabilități, beneficiare ale programului de suport psihologic, au fost identificate cu suportul organizațiilor AO „Sunshine”, AO „Femeia și Copilul - Protecție și Sprijin" și Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități, pentru care fapt le mulțumim.
Reamintim că „Programul de Asistență psihologică la distanță pentru femeile cu dizabilități și mame ale copiilor cu dizabilități în timpul pandemiei COVID-19” a fost o prelungire a Programului de suport informațional și psihologic oferit în perioada pandemiei de Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova în perioada mai-iunie 2020. Atunci participantele programului au propus un set de recomandări autorităților ca răspuns la pandemia COVID-19.
Programul a fost implementat de Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova, în parteneriat cu Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și finanțat de Suedia.
Oficiu or. Chișinău
Tel/Fax:(+373-22)-66-13-93
Oficiu Vadul lui Vodă
Tel/Fax:(+373-22)-41-71-55
|
|
|
||
Crearea acestei rubrici are drept scop facilitarea angajării în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități precum și recrutarea acestora de către potențialii angajatori. |
Harta conține informații despre clădirile accesibile și neaccesibile din Republica Moldova. Pentru a afla mai multă informație, accesați rubrica Despre. Harta este modificată prin introducerea informației noi colectate de la cetățeni. Contăm pe implicarea DVS! | Persoanele care primesc suport din partea Asociației nu achită pentru serviciile prestate. Deseori nu avem resursele financiare necesare penru a acoperi numărul mare de persoane care ni se adresează. | ||
Citeşte mai mult... | Citeşte mai mult... | Citeşte mai mult... |
Aceast web site a fost renovat grație suportului financiar acordat din partea Reprezentanței IM Swedish Development Partner, cu fonduri de la Sida și SMC (Consiliul Misiunii Suedeze).
IM/Sida/SMC nu împărtășește neapărat punctele de vedere și opiniile prezentate aici. Responsabilitatea aparține exclusiv autorilor.