Înarmați cu mănuși, lopeți, greble, mături, saci pentru gunoi, dar și buna dispoziție, un grup de 17 voluntari și voluntare au muncit cot la cot pentru a curăți de frunze uscate și gunoi aruncat la întâmplare un teren sportiv din or. Ialoveni. Activitatea de salubrizare a fost una incluzivă, adunând în rândul participanților săi persoane cu dizabilități din raionul Ialoveni, refugiate din Ucraina și reprezentanți/te ai autorităților publice locale.
Irina Guțan, coordonatoarea locală în cadrul proiectului „Solidaritate și activism pentru pace” a menționat: „Activitatea de salubrizare a avut ca scop promovarea incluziunii sociale a refugiaților și persoanelor cu dizabilități. A fost aleasă salubrizarea terenului sportiv din or. Ialoveni pentru a aduce o plus valoare comunității, dar și a sensibiliza cetățenii prin scoaterea în evidență a potențialului persoanelor cu dizabilități și aportul persoanelor refugiate din Ucraina pentru comunitate”.
Acțiunea a fost un bun prilej de a ieși la aer curat și a interacționa în format fizic, pentru a savura culorile toamnei și a face împreună o faptă bună pentru comunitate. Printre participantele active la acțiunea de salubrizare a fost și doamna Lucia Mîra, viceprimar de Ialoveni: „Cred că activitățile de incluziune socială sunt foarte importante pentru a sensibiliza tânăra generație, dar și maturii, ca să fie mai toleranți unul cu altul. Acest teren sportiv este pentru copii, maturi, dar și părinții care locuiesc în blocurile alăturate. Ne dorim ca ei și ele să se solidarizeze și din când în când să depună efort ca acest spațiu public să rămână curat și îngrijit. Cu forțe comune noi, am adunat în această dimineață 7 saci cu gunoi de pe acest teren sportiv frumos și adaptat – a menționat viceprimara or. Ialoveni – Sperăm că activitatea va fi un imbold pentru toată lumea ca să păstreze curățenia, iar cei care ne privesc acum de la geam vor fi motivați odată în plus să arunce gunoiul doar în locurile special amenajate”.
Această activitate de salubrizare a fost realizată în cadrul proiectului „Solidaritate și activism pentru pace”, implementat de Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova, cu susținerea UN Women și finanțat de Fondul Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară.
Această publicație este realizată cu finanțare din partea Fondului Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară, totuși opiniile exprimate și conținutul inclus nu implică aprobarea oficială sau acceptarea Națiunilor Unite.