Accesibilitatea nu este un moft al persoanelor cu dizabilități, ci o necesitate vitală care vine să îmbunătățească calitatea vieții mai multor persoane, să creeze condiții și șanse egale pentru integrarea lor în societate.
Mai multe instituții publice din or. Șoldănești, printre care Primăria, Azilul de bătrâni și persoane cu dizabiltăți or. Șoldănești, Direcția Asistență Socială Șoldănești și Inspectoratul Muncii, Serviciul Psihopedagogic, Biroul de Probațiune au fost evaluate la data de 14 februarie curent de către Tudor Onofrei, specialist adaptare spații din cadrul Asociației „MOTIVAȚIE” din Moldova. Ulterior, expertul va veni cu un raport cu recomandări pe domeniul accesibilității către autoritățile publice vizate.
Rezultatele se numără în fapte, nu scuze
Tudor Onofrei, specialist în cadrul Asociației MOTIVAȚIE a menționat în contextul evaluării că crearea condițiilor de accesibilitate pentru toată lumea va spori schimbarea mentalității oamenilor, proces care durează în timp: „Rezultatele implicării autorităților publice locale se numără în fapte, nu scuze. Facilitarea condițiilor de accesibilitate pentru toți constă primul nostru pas ca societate pentru ca toate persoanele cu mobilitate redusă să beneficieze în condiții egale de servicii de calitate”.
Specialistul a accentuat că accesibilitatea este cel mai important element pentru incluziunea socială eficientă a persoanelor cu mobilitate redusă, precum sunt persoanele în etate, părinții cu copii mici, persoanele care utilizează temporar un echipament asistiv, inclusiv persoanele cu dizabilități.
Mulțumim mult pentru sprijinul financiar oferit de Fondul Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară în cadrul proiectului „Solidaritate și activism pentru pace”, grație căruia a fost posibilă implicarea activă a specialiștilor Asociației MOTIVAȚIE pe domeniul accesibilității! Urmează acțiuni similare de evaluare a accesibilității în raioanele Ialoveni și Leova.
Această activitate a fost realizată în cadrul proiectului „Solidaritate și activism pentru pace”, implementat de Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova, cu susținerea UN Women și finanțat de Fondul Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară.
Conținutul acestui articol este în întregime responsabilitatea autorului și nu reflectă neapărat opinia UN Women și a Fondului Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară (WPHF).
|
|
|
||
Crearea acestei rubrici are drept scop facilitarea angajării în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități precum și recrutarea acestora de către potențialii angajatori. |
Harta conține informații despre clădirile accesibile și neaccesibile din Republica Moldova. Pentru a afla mai multă informație, accesați rubrica Despre. Harta este modificată prin introducerea informației noi colectate de la cetățeni. Contăm pe implicarea DVS! | Persoanele care primesc suport din partea Asociației nu achită pentru serviciile prestate. Deseori nu avem resursele financiare necesare penru a acoperi numărul mare de persoane care ni se adresează. | ||
Citeşte mai mult... | Citeşte mai mult... | Citeşte mai mult... |
Aceast web site a fost renovat grație suportului financiar acordat din partea Reprezentanței IM Swedish Development Partner, cu fonduri de la Sida și SMC (Consiliul Misiunii Suedeze).
IM/Sida/SMC nu împărtășește neapărat punctele de vedere și opiniile prezentate aici. Responsabilitatea aparține exclusiv autorilor.