În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie curent, a continuat trainingul cu genericul ”Formarea și dezvoltarea abilităților grupurilor de inițiativă”, organizat de Asociația ”MOTIVAȚIE” din Moldova. De această dată, au participat tineri cu dizabilități, vorbitori de limbă rusă, din diferite regiuni ale țării.
Temele studiate în cadrul seminarului au fost aceleași ca și pentru grupul cu predare în limba română: tehnicile de atragere a atenției mass-mediei și societății asupra problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități; Identificarea și prioritizarea problemelor persoanelor cu necesități speciale; Metodele de colaborare cu Autoritățile Publice Locale; Motivarea în grup; Atragerea resurselor umane în grup și altele.
Divizarea participanților în grupe române și ruse s-a făcut pentru o mai bună înțelegere a informației prezentate, din moment ce, mai mulți membri ai grupurilor de inițiativă create, sînt vorbitori de limbă rusă.
Participanții s-au arătat interesați de subiectele abordate, menționînd că orice informație este binevenită și îi ajută să depășească barierele și problemele cu care se confruntă zi de zi. Totodată ei au salutat forma în care le-a fost prezentată informația, noțiunile teoretice fiind urmate de exerciții practice. În același context, participanții au menționat că limba de instruire este un factor important în înțelegerea subiectelor și aplicarea lor în practică, fapt dovedit pe parcursul acestui training
Tinerii s-au aflat într-o discuție liberă pe tot parcursul săptămînii, ceea ce le-a permis să-și împărtășească experiența prin care au trecut, dar și obstacolele pe care le întîlnesc în implementarea unor acțiuni la nivel local.
Prin grupurile de inițiativă formate, se propune să fie schimbată situația în satele și raioanele țării, iar locuitorii să se implice mai activ în procesul decizional la nivel local. Persoanele instruite vor putea crește gradul de implicare a grupurilor de inițiativă în parteneriate locale, prin care să contribuie la soluționarea problemelor pe care le confruntă comunitatea.
Trainingul a fost organizat în cadrul proiectului "Tinerii cu și fără dizabilități participă activ în viața comunitară și luare a deciziilor”, care are drept scop dezvoltarea a 6 inițiative regionale, active în dezvoltarea propriilor comunități, în special în domeniul „dizabilitate”.
Proiectul vine să răspundă la necesitatea de integrare a tinerilor cu / fără dizabilități locomotorii în procesul decizional și în soluționarea problemelor în propriile comunități
Proiectul "Tinerii cu și fără dizabilități participă activ în viața comunitară și luare a deciziilor” este posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul proiectului Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova (MPSCS), implementat de FHI 360. Opiniile exprimate aparțin Asociației "MOTIVAȚIE" din Moldova și nu reflectă în mod necesar poziția USAID, FHI 360 sau a Guvernului SUA.
Oficiu or. Chișinău
Tel/Fax:(+373-22)-66-13-93
Oficiu Vadul lui Vodă
Tel/Fax:(+373-22)-41-71-55
|
|
|
||
Crearea acestei rubrici are drept scop facilitarea angajării în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități precum și recrutarea acestora de către potențialii angajatori. |
Harta conține informații despre clădirile accesibile și neaccesibile din Republica Moldova. Pentru a afla mai multă informație, accesați rubrica Despre. Harta este modificată prin introducerea informației noi colectate de la cetățeni. Contăm pe implicarea DVS! | Persoanele care primesc suport din partea Asociației nu achită pentru serviciile prestate. Deseori nu avem resursele financiare necesare penru a acoperi numărul mare de persoane care ni se adresează. | ||
Citeşte mai mult... | Citeşte mai mult... | Citeşte mai mult... |
Aceast web site a fost renovat grație suportului financiar acordat din partea Reprezentanței IM Swedish Development Partner, cu fonduri de la Sida și SMC (Consiliul Misiunii Suedeze).
IM/Sida/SMC nu împărtășește neapărat punctele de vedere și opiniile prezentate aici. Responsabilitatea aparține exclusiv autorilor.