La 18 ianuarie curent a avut loc prima ședință de lucru a Platformei de promovare a Antreprenoriatului Social din anul 2016, organizată de Asociația ”MOTIVAȚIE” din Moldova în parteneriat cu Asociația Obștească ”Eco-Răzeni”.
Membrii societății civile care au participat la întrunire, au discutat modelele de Antreprenoriat Social pe care le dezvoltă participanții și conceptul legislației Antreprenoriatului Social bazată pe facilități fiscal sau suport din partea statului.
Astfel, participanții la ședință au discutat modelul Antreprenoriatului Social care ar fi cel mai bine venit pentru țara noastră și care trebuie susținut și dezvoltat de către toți cei care doresc să practice Antreprenoriatul Social. În această ordine de idei, s-a votat și s-a aprobat un singur model, bazat pe un statut aparte care trebuie oferit instituțiilor care practică Antreprenoriat Social, însoțit de programe speciale oferite de către stat și care să aibă în prim plan rezolvarea unei cauze sociale.
Acest model, urmează să fie bine structurat și prezentat ca o idee unică a întregii societăți civile, privind dezvoltarea Antreprenoriatului Social în Republica Moldova.
Totodată, membrii societăți civile au determinat componentele esențiale ale definiției Antreprenoriatului Social și urmează să se convoace în mai multe ședințe pe viitor, pentru a defini clar acest termen, în viziunea lor, pentru a stabili atît mecanismele de creare a întreprinderilor sociale, cît și programele de susținere de care ar fi nevoie pentru o bună activitate a acestora.
Menționăm că Platforma de promovare a Antreprenoriatului Social a fost formată de către Organizațiile Societății Civile ce dezvoltă și promovează acest concept. Platforma a fost creată în luna noiembrie 2015, cu scopul de a dezvolta și promova domeniul respectiv, inclusiv și modificările legislative necesare.
Această ședință a fost organizată de Asociația "MOTIVAȚIE" din Moldova, în cadrul proiectului "Tinerii cu și fără dizabilități participă activ în viața comunitară și luare a deciziilor şi promovarea dezvoltării unui cadru legal pentru antreprenoriat social” și este posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), în cadrul proiectului Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova (MPSCS), implementat de FHI 360. Opiniile exprimate aparțin Asociației "MOTIVAȚIE" din Moldova și nu reflectă în mod necesar poziția USAID, FHI 360 sau a Guvernului SUA.
Oficiu or. Chișinău
Tel/Fax:(+373-22)-66-13-93
Oficiu Vadul lui Vodă
Tel/Fax:(+373-22)-41-71-55
|
|
|
||
Crearea acestei rubrici are drept scop facilitarea angajării în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități precum și recrutarea acestora de către potențialii angajatori. |
Harta conține informații despre clădirile accesibile și neaccesibile din Republica Moldova. Pentru a afla mai multă informație, accesați rubrica Despre. Harta este modificată prin introducerea informației noi colectate de la cetățeni. Contăm pe implicarea DVS! | Persoanele care primesc suport din partea Asociației nu achită pentru serviciile prestate. Deseori nu avem resursele financiare necesare penru a acoperi numărul mare de persoane care ni se adresează. | ||
Citeşte mai mult... | Citeşte mai mult... | Citeşte mai mult... |
Aceast web site a fost renovat grație suportului financiar acordat din partea Reprezentanței IM Swedish Development Partner, cu fonduri de la Sida și SMC (Consiliul Misiunii Suedeze).
IM/Sida/SMC nu împărtășește neapărat punctele de vedere și opiniile prezentate aici. Responsabilitatea aparține exclusiv autorilor.