La 6 aprilie curent, tinerii cu dizabilități care au aplicat la prima etapă a concursului ”Let us Speak”, au prezentat discursurile în fața unui juriu. Evenimentul a fost unul emoționant, din moment ce unii participanți s-au aflat prima dată în fața unui public. Chiar dacă emoțiile nu au lipsit, tinerii au avut prezentări bune, fapt care a pus în dificultate juriul, atunci cînd a venit timpul să decidă cine va merge mai departe. Cu atît mai mult, cu cît, concurenții au ales teme foarte sensibile și actuale, pentru discursurile lor. Astfel, putem menționa unele din ele, cum ar fi: ce este toleranța și intoleranța; discriminarea persoanelor cu dizabilități din lipsa condițiilor de accesibilitate; discriminarea persoanelor cu dizabilități la locul de muncă, etc.
Concursul a avut loc într-o atmosferă prietenoasă, chiar dacă era vorba de concurență. Participanții care nu au trecut prima etapă au declarat că nu se simt deloc frustrați de faptul că nu au trecut mai departe, ci din contra, le-au urat succes finaliștilor și le-au promis că îi vor susține la etapa finală.
Ținem să menționăm că la concurs s-au înscris 11 tineri cu dizbilități din mai multe raioane ale țării, iar în etapa următoare au trecut Eugenia Buliga și Victor Izbaș.
Juriul a fost compus din membri ai societății civile, reprezentanți ai Asociației ”MOTIVAȚIE” din Moldova, Centrului de Recuperare Activă și Reintegrare Socială a Copiilor și Tinerilor cu Handicap Fizic și Asociației pentru Dezvoltarea Creativă, care au rămas impresionați de prestațiile tinerilor.
Asociaţia “MOTIVATIE” în parteneriat cu Pretura botanica,Centrul comunitar pentru copii si tineri,Centrul internaţional de training şi dezvoltare profisională.
Eugenia Buliga și Victor Izbaș vor participa la etapa finală a concurslui ”Let us Spek”, care este organizat de Centrul Internațional de Training și Dezvoltare Profesională, cu sprijinul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, cu scopul de a crește nivelul de toleranță interetnică, inter-religioasă în societate, precum și pentru a atrage atenția asupra problemelor păturilor social-vulnerabile ale populației.
Oficiu or. Chișinău
Tel/Fax:(+373-22)-66-13-93
Oficiu Vadul lui Vodă
Tel/Fax:(+373-22)-41-71-55
|
|
|
||
Crearea acestei rubrici are drept scop facilitarea angajării în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități precum și recrutarea acestora de către potențialii angajatori. |
Harta conține informații despre clădirile accesibile și neaccesibile din Republica Moldova. Pentru a afla mai multă informație, accesați rubrica Despre. Harta este modificată prin introducerea informației noi colectate de la cetățeni. Contăm pe implicarea DVS! | Persoanele care primesc suport din partea Asociației nu achită pentru serviciile prestate. Deseori nu avem resursele financiare necesare penru a acoperi numărul mare de persoane care ni se adresează. | ||
Citeşte mai mult... | Citeşte mai mult... | Citeşte mai mult... |
Aceast web site a fost renovat grație suportului financiar acordat din partea Reprezentanței IM Swedish Development Partner, cu fonduri de la Sida și SMC (Consiliul Misiunii Suedeze).
IM/Sida/SMC nu împărtășește neapărat punctele de vedere și opiniile prezentate aici. Responsabilitatea aparține exclusiv autorilor.