Integrarea în colectiv – primul pas pentru o angajare de succes

logo_EDF_nn

Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova colaborează productiv cu Întreprinderea cu Capital Străin OILTECH S.R.L. (în continuare Oiltech) din 2017. Acest fapt a adus în timp rezultate vizibile atât pentru beneficiarii Asociației, aflați în căutarea unui loc de muncă, pentru compania Oiltech în formă de angajați fideli, dar și pentru colectivul întreprinderii, care a dezvoltat cu timpul o atitudine pozitivă față de angajații cu dizabilități. Ei au remarcat faptul că acești lucrători pot fi la fel de punctuali și responsabili, precum a fost și în cazul angajării lui Anatol. Chiar dacă acesta este recent angajat în companie în calitate de operator la marcare, etichetare și ambalare a produselor la Oiltech, colegii au remarcat sârguința și motivația de care a dat dovadă Anatol. Dizabilitatea tânărului nu a fost o piedică pentru el să fie angajat datorită sprijinului din partea familiei și integrării într-un colectiv deschis, care l-a ajutat să deprindă mai ușor sarcinile de muncă, cu răbdare și perseverență. Acești factori l-au ajutat să depășească timiditatea și să capete mai multă încredere în forțele proprii. 

Mă simt foarte bine la locul de muncă – a menționat Anatol – fiindcă îmi aduce plăcere ceea ce fac și sunt înconjurat de un colectiv prietenos. Datorită deschiderii din partea angajatorului, dar și a colegilor, m-am adaptat destul de ușor la sarcinile de muncă, care nu mi se par atât de grele. Colegii mi-au fost explicat într-un limbaj simplu ce am de făcut prin arătarea cum decurge procesul de muncă. Am un grafic de muncă stabil, un salariu decent, iar amplasarea locului de muncă e la fel una foarte comodă pentru mine.

Doamna Lidia, mama lui Anatol, a adăugat cu căldură și gratitudine: „Mulțumesc echipei de la MOTIVAȚIE pentru ajutor. Lucrul îl ajută pe Anatol să fie mai activ, să aibă ocupația care îi place și să nu rămână izolat între patru pereți. De când a fost angajat, el este apreciat de colectiv, are o activitate fizică intensă și a devenit mai organizat, fiindcă deja și-a creat propriul regim activ. Acasă el gătește și se ocupă de curățenie.

Deschiderea sinceră din partea companiei Oiltech prin valorificarea abilităților de muncă a fiecărei persoane ne demonstrează că orice barieră poate fi depășită cu răbdare și curaj, atunci când există motivație de a munci din partea angajaților săi, iar angajatorii demonstrează un grad înalt de responsabilitate socială.

Interviul a fost organizat de Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova în cadrul programului „Războiul din Ucraina: Răspuns și recuperare incluzivă la inițiativa organizațiilor persoanelor cu dizabilități (Faza 2)”. Programul are ca obiective: advocacy pentru un răspuns umanitar incluziv, răspunsul umanitar la criza refugiaților din Ucraina și acțiuni de suport pentru organizații ale persoanelor cu dizabilități și persoanele cu dizabilități. Acest program este implementat cu asistența financiară a partenerului de finanțare CBM și Fondului European al Dizabilități.

Distribuie