Suport la angajare
Mihai: „Este important ca angajatorilor să nu le fie frică să angajeze persoanele cu dizabilități”
Se scoală dimineața devreme, își pregătește micul dejun și merge la oficiul Asociației pentru a ajuta alte persoane cu dizabilități, cetățeni ai RM și Ucrainei. Tânărul are 21 ani și este originar din Chișinău.
Andrei Sîmboteanu, manager resurse umane în cadrul companiei OILTECH S.R.L.: „Am învățat să găsesc soluții, dar nu scuze ca să angajăm persoanele cu dizabilități”
Datorită „CORE Support finanțat de IM Swedish Development Partner”, în primele 3 luni ale acestui an 9 persoane cu dizabilități au fost angajate pe piața liberă a muncii, 50 de reprezentanți ai companiilor au fost contactați pentru a oferi locuri de muncă persoanelor cu dizabilități și 11 instituții publice au fost evaluate din perspectiva accesibilității.
Dizabilitatea de auz nu poate fi un impiediment pentru o angajare de succes
Orice angajare este meritul tuturor actorilor implicați în acest proces important, dar și complex: persoana cu dizabilități, angajatorul, familia persoanei, dar și specialistul în Angajare Asistată, care depune maxim efort ca persoana să găsească un loc de muncă, care să corespundă abilităților și competențelor sale.
Acomodarea graficului de muncă – un prim pas spre o angajare de succes
De regulă, angajarea unei persoane cu dizabilități în Moldova este un proces de durată, care implică atât specialistul în angajare asistată, beneficiarul, dar și angajatorul nemijlocit. Uneori, în acest proces complex, se implică activ și membrii familiei persoanei cu dizabilități. Aceasta s-a întâmplat și în cazul Nadejdei.